Ska bli lärare

Förskollärare för att vara exakt. Kom på när jag satt och fyllde i CSN-ansökan att jag glömt outa mig själv. Börjar distansutbildningen vid Linnéuniversitetet på deltid i mars. Den ska enligt en av mina kollegor vara bra.

Tanken är att jag ska kunna jobba, och eventuellt vara föräldraledig samtidigt som jag utbildar mig. Ska ta upp detta med min chef när jag kommer tillbaka till jobbet för att få hennes input och godkännande då jag kommer behöva ta ledig vid fyra tillfällen under mars-juni på ca 2-3 dagar vardera för att åka till Växjö och träffa min "grupp". Jag är väldigt ödmjuk inför det här då jag inser att det kommer vara tufft som f*n att jobba heltid och plugga deltid under tre månader men det får gå helt enkelt och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får mitt vikariat förlängt till hösten men då på deltid så jag kan göra båda grejerna på deltid.

Det här är ju en fördröjd dröm som det tog mig, lite för lång, tid att inse att jag ville förverkliga. Jag trivs verkligen med mitt jobb just nu. Alltså verkligen. Känner mig sjukt bortskämd. Ingen dag är den andra lik, jag lär mig saker varje dag och jag fullkomligt älskar att få umgås med barn och vara en del av deras värld. Så för att få upp min lön och lära mig ännu mer om små barns lärande och hur de fungerar så väljer jag att utbilda mig istället för att stå och stampa som barnskötare. Jag vill specialisera mig på genus, normkritisk pedagogik och så vill jag hemskt gärna lära mig teckenspråk för jag vill kunna jobba med barn som kommunicerar med tecken. Kan man forska på lärarutbildning?

Kommer att eftersöka pepp hela tiden så ni vet!
Vad tror ni? Klarar jag det?

PPE

Sabina

Kommentarer
Postat av: Cissi

men halllååå, vad är det för fråga? klart du klarar det! man få slita o kämpa men det ordnar sig alltid! när jag jobbade på förskola så hade jag en kollega som pluggade till förskollärare efter typ 20 år som barnskötare, men då en sån här grej med att man jobbar samtidigt och jag kan bara säga att hon fullkomligt ÄLSKADE att göra det. blir en helt annan grej att kunna applicera allt man läser på praktik, på en gång liksom. Inte behöva vänta eller ha typ 15 veckor av hela utbildningen som jag... det praktiska ordnar sig allt eftersom ska du se!

2012-01-11 @ 21:46:34
URL: http://cirre.blogg.se/
Postat av: Anonym

LÄTT ATT DU GÖR! Duär redan GRYM i alla dina specialinriktningar som du vill vidareutveckla! du kan såå sjukt mycket sabina o skulel passa som allt från förskolelärare till gymnasielärare. jag peppar o hjälper gärna till med allt mjöligt vaddet nu kan vara :D! kram erika

2012-01-12 @ 12:51:14
Postat av: Sabina

Cissi - Jag gillar din piskande inställning. Kan helt klart behövas sen!Erika - Är så jävla taggad! Tack för peppen :D

2012-01-12 @ 18:12:51
URL: http://alphabettown.blogg.se/
Postat av: Terése

Låter ju hur bra som helst, och du kommer klara det galant! :)

Har själv liknande planer, då jag velat bli bildlärare halva mitt liv, men har tyvärr inte varit lika duktig som du och tagit tag i det ännu :/

2012-01-13 @ 14:35:34
URL: http://bouvierbaby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0