Sjöfylla.

Snälla alla ni puckon som försöker claima er rätt att köra båt fulla. Vart ni tappade som barn? Jag hoppas verkligen för andra människors skull att ni inte har samma argument om att köra bil hem full från en fest som ligger för långt bort. Seriöst, svenskar och deras ivriga och envisa försök att hävda sin rätt till alkohol är så himla patetisk. På de här människorna låter det som att man omöjligt kan socialisera utan alkohol och det i sig är ju bara tragiskt.
"jag vill kunna ta min båååååt över till grannön och ta ett glas viiiiiiiiin och sen köra hem igen. Varför är det feeeeel"?
Whinea om något annat plz, det är ett så jävla ickeproblem. Designated driver osv.
Dessutom gäller bara lagen för större båtar som klarar av en viss hastighet. Köp en mindre båt om det skaver i skrevet. Men jag gissar att det är där skon klämmer. Kändisarna vill ha kvar sina pråliga båtar och gärna framföra dem i onyktert tillstånd för ingen kändis har kul nykter. Och alla behöver de en penisförlängare. Framförallt Sonja Aldén som tydligen inte ens åkt en meter båt i sitt liv men ändå tycker att de som gör det ska få vara fulla bäst de vill.
 
Jag har ingen kvarvarande respekt för någon som uttalar sig i ovan nämna debattartikel. Rikard Olsson har jag haft en tagg i tassen för länge så att han klottrat dit sin signatur och några ord förvånar mig inte. Inte heller Brunnberg. Men ni andra, shame on you.
 
shame.on.you.
 
Kärlek
 
Sabina
 

Idioter

Jag funderar starkt på att stänga ner internet för evigt. Jag är så jävulusiskt trött på dumjävlar! Det finns risk för att jag snart blir den där som sitter och skriver könsord till folk (alternativt ord med en eller två referenser till avföring) utanför den verkliga debatten för att jag är SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ ATT DISKUTERA MED EFTERBLIVNA! Hur saklig jag än är, hur bra jag än lägger fram mina argument och hur lugn och sansad jag än är så finns det alltid människor som föddes intelligensbefriade som fan inte kan ta en diskussion om någonting utan att
 
  1. Håna en
  2. Förminska det man diskuterar
  3. Bete sig som fjuniga barnrumpor
Problemet är ju att jag älskar det. Jag älskar att ifrågasätta, röra om i grytan, diskutera saker med folk som tycker annorlunda. Men folk verkar tycka att anonymitet är en ursäkt för att bete sig som svin. Jag är ALDRIG anonym när jag debatterar, aldrig! Jag står för det jag tycker och är väldigt bra på att tycka. Och jag har alltid rätt. Jag är fan en jävla LADY när jag diskuterar. Snäll och trevlig, lugn och tillmötesgående. Som en väluppfostrat liten flicka ska vara. Även om jag oftast tycker väldigt högt och starkt är jag aldrig fientlig eller agressiv.
 
Men det här är min blogg. Här får jag svära spotta och fräsa och vara totalt jävla oresonlig. Så därför är jag det från time to time.
 
Klockan är alldeles för tidigt för att tänka konstruktivt.
 
Kärlek
 
Sabina
 

Vanheden är dum i huvudet

Ulf Brunnberg, du sexistiska galning. Jag har faktiskt bara en sak att säga om ditt psykotiska mundiarréande: Säg det till kvinnorna som jobbar inom vården, asshole.

Är sjuk

 
 
Så där ordentligt sjuk som bara jag kan bli. Feber, hostar, ont i hela över delen av kroppen, snorig, en röst som liknar Springfields tonåringars. Har varit hemma hittills den här veckan och kommer så vara imorgon med. Hoppas kunna gå tillbaka till jobbet på torsdag!
 
Annars händer inte mycket. Eller jo! Såg Kent i söndags. Hade feber då med men det var helt fantastiskt. Fan vad de kan gubbarna. Fortfarande. Nio år sen jag såg dem första gången och jag tror även att det var nionde gången jag såg dem live. De inledde med Klåparen som är en av mina favoriter. (som för övrigt är från den svunna tid då de kallade sig Jones & Giftet. Väldigt tidigt 90-tal snackar vi alltså) Grät. Som sig bör.
 
Här får ni den bara därför.
 
 
 
 
Och du minns den du var med förakt, lite hat
Och man blir lik sin mor eller far
Du har förändrat ditt sätt, suddat ut varje spår
Men i själen din ja långt, långt in ekar tonåringens vrål

Inget är lika pricksäkert som de där raderna. Ryser av obekvämt igenkännande.
 
Kärlek
 
Sabina
 

Älskade, tänkande unge

 
 
Dorian har under en tid pratat om att han vill flytta tillbaka till Täby. Han pratar om ett gult hus (tror han pratar om huset hans dagmamma hade sin lokal i) och att han vill bo i Täby som mormor, Brittis och Monica. Han pratar också mycket om min lilla kusin och har funderingar kring varför hennes föräldrar inte bor ihop längre, varför andra människor bor i deras hus och vill ha stenkoll på var alla befinner sig och bor och sover. Rätt normala funderingar för en 3.5 åring och jag har hittills tagit det som just det, normalt, och varit helt ärlig när han ställt frågor om livets alla ämnen men nu börjar jag undra lite vad som pågår i hans lilla stora tankeverksamhet. Han har pratat och undrat över sånt här så himla länge nu och tjatat, nästan krävt, att vi ska flytta tillbaka. Han pratar om sin dagmamma och alla barnen där och att han hellre vill vara med dem, hur det är barn på hans nya förskola som inte är snälla osv. Han pratar också mycket om att han vill in i sagor. Vi kan läsa en bok och så säger han: "där vill jag vara, ta mig dit mamma". Och mitt hjärta bara brister! Trivs han inte här? Är de dumma mot honom på förskolan? Nu har det visserligen bara gått 7 dagar av höstterminen och halva den här veckan spenderas hemma för att han har dragit på sig jordens förkylning, men ändå.
 
Jag vet inte. Jag är ju jordens största samvete och det är inte svårt att spåra ursprunget till det där tänkarhjärtat han har och min största rädsla i livet (förutom att han ska mobba andra) är att han själv inte får vara med. Att barn med sopiga föräldrar inte låter honom vara den han är. Jag blir så ledsen när han säger att han inte vill vara på sin förskola samtidigt som jag VET att det är normalt att barn i den här åldern känner så ibland! Men jag måste ju ta det på allvar. Tänkte försöka prata med hans pedagoger nästa vecka och höra hur han har det. Han lovordades ju på utvecklingssamtalet i våras men vuxna blir ofta förälskade i honom, lillgammal som han är. Det är annorlunda för barn, de vill ha normalt, vanligt och lättsmält.
 
Han är speciell min son (ja jag vet alla säger det men han är en udda fågel, en ensam ärta osv) och kanske finns det barn som lägger märke till det. Jag har ett barn i min barngrupp på jobbet som liknar honom väldigt mycket i sättet och jag tycker hen är fantastisk men hen har lite svårt att hitta sin plats så jag tänker att det kanske är samma för honom. Eller va fan jag vet verkligen inte. Kunde inte barn komma med lite instruktioner?
 
Slutligen vill jag säga att Dorian är helt jävla outstanding. Han kommer att utföra stordåd i livet om han bara tillåts vara den han är, att han får omge sig med folk som embracear hela jävla honom. Jag kommer aldrig låta andra diktera hans villkor i livet eller förtrycka honom men jag vill ju, såklart, att alla ska älska honom som jag gör. Hur rustar man sina ungar för att alla kanske inte kommer att göra det?
 
Kärlek
 
Sabina
 

Vissa gillar vitt

 
 
Tänker lite på det här med inredning och hur folk vill ha sina hem. Hur olika det kan vara, och hur spännande och SJÄLVKLART det är att folk ska tycka olika. Jag själv har jättesvårt att förstå den här shabby chic-hajpen. Måla nånting vitt och du kan kränga den för en miljon på tradera? Saker som är nytt tills någon sandpapprat lite eller pillat av lite färg, plötsligt värt en förmögenhet. Det vita och sterila passa inte mig heller, även om grundfärgen här hemma är just vit så bryter vi av med trä och färg. Gärna teak och gärna massa olika färger. Min inredningsstil har inget namn men ett motto: Jag vill ha ett hem min mormorsmor skulle trivas i! Älskar 50-tal, teak, bakelit, Carl Malmsten, flerarmade lampor, trasmattor, rotting, mjuka former, senapsgult, brunt, mellanljusa träslag.
 
Det går sakta framåt här hemma, eller det mesta är färdigt men hade jag en större budget skulle här se ut som en Astrid Lindgren-saga och ingenting skulle vara nytt utom sängarna och soffan haha :)
 
En butik jag aldrig besökt men som jag gärna skulle typ bo i är Tid & Rum i Årsta. Måste ta mig dit och känna och klämma lite snart. Kanske efter lön så man kan ta med sig något hem om så bara något litet?
 
Vad gillar ni?
 
Kärlek
 
Sabina
 

Carl Malmsten

 
 
Jag har haft jättesvårt att bestämma mig för vilken säng vi ska ha, jag och Ilkka. Alltså, sängram eller gavlar för madrasser har vi. Älskar ju teak och 50-tal så har försökt hitta något i den stilen och äntligen kommit fram till vad som får finna sin väg in i vårt sovrum.
 
 
Carl Malmstens sänggavlar är ju helt fantastiskt fina! Så något liknande dessa ska inom en framtid få pryda våra Ikeamadrasser. Nu återstår bara att hitta två par i rätt storlek och till rätt pris. Har ni några som ligger hemma och skräpar kan ni väl hojta till ;)
 
Kärlek
 
Sabina
 
 

5 saker jag gillar med hösten

  1. All TV! SoA, New Girl, Glee, BBT, HIMYM, Greys Anatomy osv osv. Äntligen lite nya avsnitt!
  2. Att kunna klä sig ordentligt. Har alltid gillat höstmodet mer än sommarmodet. Man får klä på sig, det gillar jag!
  3. Mörkret. Älskar höstmörka kvällar och nätter.
  4. Rutiner. Jag älskar semester, don't get me wrong, men lika skönt tycker jag det är att få komma tillbaka till jobbet och styra upp terminen och gå upp tidigt på mornarna och längta efter helg.
  5. Lunket. Att allt bara är. En del blir ju deprimerade under den här årstiden men jag är tvärtom. Jag har jättesvårt att försonas med vår och all jävla hets och förväntan inför sommaren. Jag får smärtsam prestationsångest och älskar därför det mörka möget som är hösten. Man förväntas inte vara brun, smal, snygg, påhittig eller äventyrlig på samma sätt under hösten som på vår/sommar. 
Har alltid varit och kommer alltid vara en höst/vinter-människa!
 
 
 
Kärlek
 
Sabina

Och i och med det senaset inlägget..

Förklarar jag härmed HÖST!
 
Äntligen osv..
 
Kärlek
 
Sabina

Saker vi gjort i sommar

 
 
 
 
Vi inledde med lite vattkoppor i slutet av Maj
 
 
Jag var på möhippa i början av Juni. Nästa helg gifter hon sig!
 
 
Vi var på Polismuseet med våra älskade grannar
 
 
Vi har åkt bräda
 
 
Vi var på Dorians första sommaravslutning på förskolan (notera bulan mellan brynen han passade på att utsmycka sig med samma dag..)
 
 
I mitten av juni var jag på stugsemester med de här galningarna (och Samra såklart, precis lika vild)
 
 
Jag våldförde mig på Traderas teaksortiment och inhandlade bland annat två såna här:
 
 
Vi firade midsommar på Rönninge By. På kvällen fick Dorian hög feber och när vi åkte in till läkaren dagen efter visade det sig att hans sänka var skyhög så det blev penicillin i tio dagar för vildingen.
 
 
Jag har gått bananer och fotat Dorian jättejättejättemycket. Fruktansvärt tacksamt motiv!
 
 
Jag gick till fina Mia och blev (enligt egen uppfattning) BLOND!
 
 
Jag införskaffade mig en ny tavla (som idag hänger på väggen)
 
 
Dorian trillade och slog sig en del. En HEL del..
 
 
Många inomhusaktiviteter flyttades ut
 
 
MÅNGA aktiviteter..
 
 
Vi pussades mycket
 
 
Dorian ritade den första bilden på vår familj och mitt hjärta exploderade
 
 
Jag blev hjälte
 
 
Jag blev en person som tog in snittblommor från den egna trädgården och satte i vas..
 
 
Grannarna kom hem efter två veckor i Spanien och gladast av alla var vildingen
 
 
Dorian har självklart hängt med sin BFF en himla massa jättemycket
 
 
Vi gjorde om hallen som nu ser ut så här:
 
 
Vi hängde med Charlie
 
 
Jag målade tillsammans med en av världens bästa människor
 
 
Fotade honom mycket som sagt
 
 
Fick en snabb blick in i framtiden
 
 
...
 

 
Min BFF med familj kom äntligen på besök! De här två har känt varandra hela sina liv <3
 
 
Dorians rum fick sig ett välbehövt fix och utsmyckades bl.a. med de här tavellisterna där hans favoritböcker trängs.
 
 
Vi följde med Henrik, Samra och Elias till Rosersberg slott där vi grillade korv och badade fötterna!
 
 
Den 25/7 fotade jag en dubbelregnbåge. Dubbelt så fin som en enkel!
 
 
Vi myste i grannarnas soffa
 
 
Jag färdigställde äntligen Dorians kök!
 
 
Vi larvade oss i vanlig ordning
 
 
Och sist men inte minst så var vi på Junibacken en tisdag i Juli som började med strålande sol och slutade med ett vansinnigt hällregn som tvingade oss att söka skydd på Junibackens barnvagnsparkering. Dorian hade fantastiskt kul där inne trots 2.5 timmars väntan på huvudattraktionen och jag grät hela sagotåget igenom!
 
 
Det var vår semester i foto. Inser att det blev världens längsta inlägg men då min blogg vanligtvis är väldigt sparsmakad på foton hoppas jag att ni, mina kära läsare, har överseende med det.
 
Kärlek
 
Sabina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trotsen

 
 
För varje trotsperiod känns det som att Dorian slår nya rekord, så även nu. Han är fruktansvärd! Jag kan inte ens svära om honom, så hemsk är han. Elak och otrevlig, klättrar på möblerna, vägrar gå och lägga sig, kräver saker (!!!) och är allmänt jobbig. Det värsta (och bästa) med Dorian är ju att han är verbalt begåvad så han kan ju snacka för sig, det handlar sällan om några utbrott utan han är bara allmänt arrogant och obrydd om allt man säger till honom och ursäktar allt med huvudet på sne och ett "det var inte mitt fel". Nä nä, det var någon annan som slog mig/drog mig i håret/hoppade på mig/sprang i soffan/you name it. Han är ju dessutom notoriskt omöjlg att muta så det enda som funkar är hot och det fullkomligt hatar jag. Vi är ständigt i konflikt känns det som (men så är det ju inte, då hade jag skänkt honom till kyrkan eller nåt) och han är smart som sagt så det går inte att snacka omkull honom.
 
Någon som har tips? Det är så himla tråkigt att gå omkring och vara irriterad hela tiden och nu har det gått så långt att jag nästan förväntar mig att han ska bete sig illa och knappt hinner ge honom en chans att bevisa motsatsen.
 
Livet som småbarnsförälder, fullt av jobbiga perioder överraskningar!
 
 
Men som jag älskar dig, min vilding!
 
Kärlek
 
Sabina
 

Barn och musik

Sitter med Dorian i soffan och bara är en lördag när solen skiner. Kan faktiskt inte tänka mig bättre häng. Vi lyssnar på musik (nget radioskit såklart). Hellacopters just nu, Looptroop innan. Allt med ambitionen att göra honom lika musikaliskt pretentiösa som vi själva är!
 
Inser att han kommer att få svårt att hänga med när de andra kidsen snackar om senaste flickidolen eller melodifestivalsclowner men jag kan faktiskt inte med att lyssna på det. Med det INTE sagt att de som gillar det är sämre än oss. Såklart.. Jag är pretentiös, inte översittig!
 
Nu kör vi lite Kinks.
 
Kärlek
 
Sabina

Attraktion

 
 
När jag ändå är inne på ämnet kom jag att tänka på hur olika det här med attraktion kan ta sig uttryck. Jag är till exempel sjukt attraherad av röster. Jag tror att halva anledningen till att jag finner mannen i inlägget under attraktiv är för att han har en smaskig röst. Seriöst, han öppnar munnen och jag smälter. Jag har alltid dragits till röster, så länge jag kan minnas faktiskt. Följande män har röster som gungar min båt:
 
Eric Bogosian (Talk Radio är för övrigt en av mina all time favoriter)
 
 
Jeremy Sisto
 
 
Seth Rogen (skrattet! Dööör!)
 
 
Och så Josh såklart <3
 
 
 
Det där är bara några få röster som gör mig knäsvag. Har ni något speciellt som attraherar er?
 
 
 
 
 
 
 
 

Josh Duhamel

 
 
Född: 1972
Civilstatus: Gift med Fergie från Black Eyed Peas (booooo)
Filmer i urval: Transformers 1, 2, och 3, Life as We Know It, New Year's Eve

 
 
Alltså, det här är en man som jag verkligen inte vill erkänna att jag är attraherad av. Av den enkla anledningen att han är så jävla in your FACE snygg! Och sånt gillar inte jag, egentligen. Men det är väl bara att erkänna att gud måste ha haft en bra dag på jobbet när hen skapade detta fina exemplar. Kommer faktiskt inte ihåg var jag såg honom först, men förmodligen Las Vegas eller Transformers. Sen är han med i en av mina favoritfilmer The Romantics. Den är fantastiskt bra, han hånglar med Katie Holmes. Se den!
 
 

Denna eviga ursäkt

Fan alltså, jag är ju helt plötsligt helt värdelös på att blogga! Kanske ska köra ett You Go Guy!-inlägg för att liva upp stämningen? Någon speciell ni är sugna på? Finns ju så många snygga, sexiga män som vi kan dreggla över.
 
Återkommer med ett sådant strax!
 
Kärlek
 
Sabina

RSS 2.0