Gott nytt mina vänner!

Imorgon är det ett nytt år. 2011 har varit omtumlande och stundtals förbannad jobbigt men det slutade ju bra iaf. Tänker främst på helvetet med husköpet och lägenhetsförsäljningen som höll på att ruinera oss. Det gick ju till slut och om jag har lärt mig något det här året så är det att allt löser sig. Jag brukade hata de tre orden men det är ju så sant. Livet blir vad man gör det till.

Vi firar in det nya året med fantastiska vänner och god mat. Dorian firar med sin mormor, min mormor och mina småkusiner. Han har tjatat om att åka till Teeebiii (Täby) i flera dagar nu. Han kommer ha det så bra och vi kan lugnt slappna av och dricka lite alkohol båda två. Jag dricker aldrig när han är med. Eventuellt att jag tar en öl eller så, för den sociala biten av drickandet, men skulle aldrig få för mig att ens bli salongsberusad i närheten av honom. Sen får man väl tycka att jag är pryd och tråkig men jag har inga problem med att avstå, är inte speciellt förtjust i smaken av sprit men ibland kan det vara skönt och gott att ta en öl eller två men då gör jag det när Dorian är någon annanstans.

Jag har precis sett dokumentären Hooked for life om den svenska skateboardscenen på 70-talet och gråtit i vanlig ordning, gör det jämt nu mera vet knappt vem jag är för innan jag fick Dorian grät jag inte åt N-Å-G-O-T. Den här gången var det åt Per Vikings död och det han lämnade efter sig. Jag har en soft spot för skatekids

Nu hamnade jag på något sidospår kände jag. Det jag ville med inlägget var att önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år. Skit i raketerna och njut av varandra istället!

PPE

Sabina


Dag 22 – Det här upprör mig

Jag tänkte att jag skulle försöka bli färdig med den häringa blogglistan. Just Dag 22 borde få en helt egen kategori i bloggen eftersom det är väldigt mycket som upprör mig men jag ska försöka hålla mig så kortfattad jag bara kan. Jag tänkte att jag gör en traditionell punktlista för att det ska bli så lättläst som möjligt. (Listan är helt utan inbördes ordning)


 • Det som upprör mig mest av allt här i världen är orättvisor. Av alla dess slag

 • Folk som behandlar andra illa men förväntar sig annat tillbaka upprör mig också

 • Människor som säger en sak men menar en annan

 • Oärlighet

 • Folk som inte står för sina åsikter

 • Folk som trycker ner andra för att själva må bra

 • Förtyck

 • Diskriminering

 • Fördomar

 • Att jag som tjej förväntas följa någon slags mall som innebär att jag ska vara tyst, snäll och helst bara synas men inte höras gör mig sjukt upprörd. Den bilden har aldrig passat mig och jag har kämpat hela mitt liv för att få vara Sabina, människa istället för Sabina, tjej.

 • Föräldrar som uppfostrar barn utan någon som helst tanke bakom sina val av uppfostringsmetoder. Folk som inte engagerade i sina avkommor helt enkelt. Mina barn kommer att drabbas av era skitungar och det är inte rättvist och jag har därför en rätt att ha åsikter om det och jag KOMMER att uttrycka dom.

 • Folk som fått för sig att bara för att jag har en åsikt så vill jag påtvinga alla andra den med. Jag förväntar mig inte att NÅGON ska göra, tycka eller tänka som jag. Har ni problem med en tjej med åsikter så får det stå för er. Bespara mig era påhopp.

 • Folk som inte kan hålla en diskussion saklig utan envisas med att använda personangrepp som argumentationsteknik. Älskar att diskutera och debattera, hatar att göra det med folk som i princip får ur sig orden "ameh durå". Slöseri med tid och skittråkigt bara.

Okej jag inser ju att jag skulle kunna go on and on and on på det här ämnet men jag lämnar det med lite tankar som dykt upp de senaste dagarna.

Jag inser att många fått för sig att jag är en arg, bitter person som i grunden nog mår väldigt dåligt bara för att jag blir upprörd stup i kvarten. Men sanningen är att jag egentligen inte blir så upprörd. Jag tycker däremot att det finns mycket ämnen som behöver tas upp i offentliga rum och jag har inga problem att prata för mig och det jag står för. Många, framförallt folk som är äldre än mig, ger sig in i diskussioner med mig med en vidrig översittarattityd och förminskar det jag vill säga genom att behandla mig som en liten arg flicka. Jag är INGEN liten flicka. Jag är en KVINNA. Jag står på egna ben och jag behöver ingen som klappar mig på huvudet. Jag är en högljudd feminist, jag är smart som fan och jag är stolt över mitt engagemang i diverse ämnen, saker och politik. På riktigt alltså. Jag brukade inte vara stolt och jag har ibland tänkt överge mycket av det som är viktigt för mig när det blev för jobbigt med alla som försökte trycka ner mig i skorna. Men jag lovar härmed, dyrt och heligt, att jag håller mig kvar på barikaderna med min flagga held high. Ain't nothing gonna break my stride osv.

 

Jag är inte bitter. Faktiskt. Jag är oftast jävligt glad och skriver oftast med ett leende. Jag är inte bråkig eller störig. Jag tror bara inte på att hålla käften när man får en känsla. Bra eller dålig, ut me en' bah!

 

PPE

Sabina


Borta bra men hemma bäst

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag jinxade bort den vita julen. Förjåååt.

Vet ni, jag trivs så himla bra i huset. Så bra, faktiskt, att jag inte vill gå härifrån när jag är ledig och inte har några direkta ärenden att ta itu med. Vilket ju inte är så bra när man har en soon to be 3-åring som behöver rastas iaf någon timme om dagen. Jag bara sitter här i soffan och är så jäklarns nöjd med tillvaron. Och så tittar man ut och det är grått och trist och det småduggar och då känner jag att nej, det är tamejfan okej att stanna inne. Det är tydligen även okej att äta smörgåsar till lunch. Alternativet var falukorv, hemska tanke, så jag och Dorian kom överens om att det var en frukost till lunchdag idag.

Men utanför dörren kommer iaf jag att ta mig idag. Min mamma och syster kommer hit i eftermiddag för att klä granen tillsammans med mig och Dorian och då behöver man tydligen en gran? Det har ju inte vi så den ska inhandlas så här dagen innan julafton. Julgodis och annat smått och gott inför morgondagen behövs också införskaffas så om cirkus en timma är de väl här.

Undrar om de har något emot att jag och Dorian fortfarande har våra pyjamasar på oss och kanske inte ser ut som julfräschheten själva efter en hel dag med TV-tittande och soffätande.

PPE

Sabina

Hej hej jullov!

Jag har tagit jullov. Vi överlevde Täby Centrum som ni kanske förstår (hoppas jag?) Det var faktiskt rätt lugnt till och med. Igår var jag tillbaka i julstressens mecka denna gång utan Dorian dock. Men även denna gång blev jag positivt överraskad. Man har tur som gjort några vändor som personal i butik så man kan dumpa påsar och ytterkläder på sin förra arbetsplats. Jag inhandlade den sista julklappen och massa julgranspynt (50% på allt pynt på Åhléns ya'll!) Fantastiskt. Nu är det bara en gran som saknas sen är det jul här hemma på riktigt. Vi har bjudit hem våra familjer hit i år så det ska bli väldigt spännande att se vad vi får för betyg av framförallt min familj som är ett gäng julnazister. Ska bara städa och fixa idag så ska nog denna jul bli bra. Relativt vit verkar den ju bli iaf.

Hur firar ni jul?

PPE

Sabina


Lugn och sansad (men inte utvilad)

Okej, rent tekniskt blir det fjärde dagen jag och Dorian är själva hemma idag. Jag dööööör av tristess och han klättrar på väggarna (läs: soffan). Så vi tänker utmana ödet och besöka Täby Centrum mitt i julhandeln! Mest för att komma utanför dörren men också för att äta lite lunch och inhandla den sista julklappen för i år.

Jag återkommer senare om vi överlever.

PPE

Sabina

Jo alltså jag inser ju att jag inte är helt skarp

Mitt förra inlägg kan framstå som smått osammanhängande och kanske lite läskigt för de få människor som inte känner mig. Jag är faktiskt normal, egentligen. Men jag har nog inte varit uppe så här sent sen kvarnen brann. Jag är trött och borde sova? Gör nog det nu faktiskt.

Normal. Jag är det. Om man säger det tillräcklig många ggr osv.

PPE

Sabina

Klockan är jättemycket!

Jag blir ett monster av att vara hemma för många dagar i streck. Idag anklagade jag tex Ilkka för att vara stökboven i det här huset. Som att det är han som står för allt stök när jag så väl vet att jag nog är värst ändå. Eller är jag? Jag skickade iaf ett långt och aggressivt sms om hur missnöjd jag var med honom. Hur står han ut? Jag vet inte. Ingen vet. Jag blir även smått förvirrad av att inte få frisk luft. Är det måndag idag? När är det jul? Såna viktiga frågor upptar min tankeverksamhet. Hemsk är jag.

Idag gick jag och Ilkka igenom de potentiella Osacrsnomineringarna så vi vet vilka filmer vi ska se innan galan går av stapeln. Det gör vi varje år. Jag tar till och med ledigt dagen efter för att se den.

Nästa år ska vi inte ha mossa i adventsljusstaken.

Godnatt

PPE

Sabina

En överlevares bekännelser

Alltså, vi lever ju. Vi gör det. Men blogginspon är liksom obefintlig. Det går i cykler, den där lusten att inläggsbomba. Men för sjutton, någon rad om dagen ska man väl lyckas med? Eller? Vill ni läsa? Är ni fortfarande intresserade?

Lite livsuppdatering då: Jag och Dorian är magsjuka, igår höll vi på att brinna inne och husfixet går sakta men säkert framåt. Med fokusering på sakta. Jag bör kanske utveckla? Igår var vi magsjuka. Dorian kräktes, jag gjorde det inte men hade annat trevligt för mig. Fördelade min tid mellan toaletten och sängen. Ilkka vabbade både mig och Dorian. Jag var helt omsorgshandikappad, kunde inte göra någonting vettigt. Vid middagstid vaknar jag av brandlarmet för då har mitt snille till man lyckats glömma bort att han tänt adventsljusstaken så den står i lågor. Vad han gör? Försöker släcka med en disktrasa. (Nämnde jag att han är ett snille?) Själv tar jag lugnt men sansat tag i den halvfulla vattenkaraffen som står på samma bord som ljusstaken (jo det är sant) och släcker elden. Det luktade stearin i hela huset ett tag men det vädrade vi ut. Av någon anledning kände jag mig lite bättre efter det, måste varit adrenalinet eller något. Kan också ha att göra med det faktum att jag sovit i typ 18 h, jag vet inte jag.

Eftersom Dorian slutade spy vid lunch igår, söndag, blir det till att vabba till på onsdag. Idag har vi till och med tagit oss utanför dörren för första gången på tre dagar. Sen åt vi hamburgare till lunch som följdes av en total näringschock. Tips inför nästa magsjuka: Ease in to it. Ät lite yoghurt till att börja med.

Nu sitter vi som två kollin i soffan och tittar på Manny. Då suget på föda är likamednoll hos oss båda är det inte snack om någon middag. Han får en flaska välling istället, som han ju egentligen har slutat med. Inga blöjor har vi heller så nu ska vi avvänja honom det på nätterna är det tänkt. Dagtid har han varit helt blöjfri sen sommaren ungefär tror jag? Vi gjorde nog ingen stor grej av det. Han går på toaletten när han är kissnödig liksom. Funkar jättebra på förskolan också, även om det händer någon olycka då och då som hos de flesta barn som blir helt lekkonsumerade. Bajja vill han dock göra i blöja. Precis som sin mamma. När jag var liten alltså, nu för tiden går jag på toaletten som andra friska människor i min ålder. Känns tvunget att klargöra att jag inte använder vuxenblöjor..

Huset då? Det går sakta. Det är så himla mycket jag vill göra och det riktigt rycker i mig när jag ser framför mig hur det ser ut när allt är färdigmålat, färdigtapetserat, färdiginrett. Men ekonomin sätter stopp för mina idéer och allt måste få ta sin tid. Nästa projekt blir ett hemsnickrat kök till lekrummet gjort av beståförvaring från Ikea, lite dekorgummi, en bakbunke och lite annat smått och gott. Har precis fått upp rit- och pysselbordet där inne och Dorian gillar det. Kanske kommer upp en bild här sen. Ni som har privilegiet att vara vänner med mig på fejjan har ju redan sett det :)

Vi får se om inspon hittar tillbaka. Kanske inläggsbombar jag er snart igen? Kanske blir det total radiotystnad? Man vet aldrig. Im a mystery.

PPE

Sabina

Å bloggen, jag försummar dig så

Hallå där ute! Vi börjar komma tillrätta här hemma i huset. Alla möbler är inhandlade och på väg att hamna på rätt plats. Fick tex upp soffan igår och den är perfekt. Alltså, helt perfekt. Vår nya säng likaså. Det ser dock fortfarande ut som ett bombnedslag här hemma så bilder får vänta. Vi håller i julfirandet i år så städat kommer det att vara :) Jul förresten. Tiden går så himla fort. Om mindre än två månader blir Dorian tre år gammal. TRE ÅR?! Vad hände med min bebis som skrek sig igenom sina första två levnadsmånader? Sjukt. Han är fortfarande inne i sin (mindre) trevliga period. Mycket trots och testande av gränser. Men det hör till. Skitungen försöker frigöra sig från oss och bli en individ. Hur har han mage? frågar jag mig själv men inser att han är SÅ min son. Ofattbart kort tålamod, högljudd, går sin egen väg och en vilja av stål. Dramatisk är han också men det har han fått av någon annan.. Vi börjar bli sugna på syskon här hemma men jag lämnar ämnet med det uttalandet. Det är alltså inte JAG som är sugen längre utan VI. Jag tittar på Starsky & Hutch denna fina lördagskväll och Ilkka bygger skoskåp.

Egentligen borde jag ta på mig hörlurarna och lyssna på den här:För jag är så jävla trött på regnet. Jag vill ha snö nu!!

Hoppas ni mår bra där ute.

PPE

Sabina

RSS 2.0