Låt det för alltid vara känt

Att jag HATAR Kurt Sutter. Må alla hans skapelser för alltid vara förbannade med låga tittarsiffror och kritikernas ogillande.

Opie för alltid.

Amen


Att kommentera ett inlägg på en privatblogg och sedan bli påhoppad för att man delgivit en tanke..

Är lite som att gå in på ett fanforum och skriva skit om idolen. Lite som en sekt.

/En som aldrig ursäktar sig


Säg hej till Ralph Laurens nya ansikte utåt

 
 
 
Hon är PLUS SIZE. Det fattar man ju. Tjockis.
 
Önskar härmed all världens jävla olycka åt Ralph Lauren. Hoppas han får syfilis eller dör av penisvårtor.
 

Att slå tillbaka

 
 
Idag har jag för första gången pratat med Dorian om att det är okej att slå tillbaka när någon är elak. Jag vet att det låter helt galet i vissas öron men jag ska förklara läget och varför jag tänker som jag gör.
 
Dorian har upprepade gånger under höstterminen (minst 10 ggr) kommit hem och berättat att det är ett barn på hans förskola som slåss. Han nämner barnet vid namn och förklarar exakt hur situationen sett ut när det skett. Både jag och Ilkka har pratat med honom om hur det gått till, om de varit osams, om Dorian gjort något för att göra henom arg osv men Dorian håller fast vid att det är helt oprovocerat. Dorian är ett ärligt barn, han ljuger faktiskt aldrig. Faktum är att han alltid avslöjar när han betett sig illa eller gjort något bus, han har alltid funkat så så jag litar på honom till 100 % när han säger att han inte gjort något för att förtjäna den här behandlingen (inte för att någon någonsin gör det men ni fattar) och ikväll fick jag nog. Jag satte mig ner med Dorian och gick igenom vad han skulle, och fick lov, att göra nästa gång det händer. FÖRST ska han säga NEJ. Högt. Hjälper inte det, ska han sätta upp handen och säga STOPP JAG VILL INTE! Sen ska han ta hjälp av en pedagog. Hjälper inte det och ungen fortsätter så har jag gett min son klartecken för att slå/knuffa tillbaka. I en perfekt värld slåss ingen och ingen behöver slå tillbaka. Men jag har lärt mig att vissa barn inte slutar förrän de möter motstånd och jag inser att Dorian, som är liten till storleken och inte gör en fluga förnär, är ett lätt offer för barn som har den här sortens problematik. Jag gissar att det här barnet har något slags NPF och inte rår för sitt beteende. Men jag kan inte med gott samvete säga åt honom att det är okej och det enda han kan göra är att säga nej, när det inte hjälper. Han ska inte behöva acceptera att bli behandlad hur som helst. Jag är emot all sorts våld, är övertygad pacifist och anser att allt bör gå att lösa med ord men även jag måste erkänna att det ibland är bäst att sätta hårt mot hårt. Jag planerar självklart att prata med hans pedagoger om det här. Dels för att jag vill göra dem uppmärksamma på att Dorian kommer hem och säger det här så att de kan hålla lite extra koll (vilket jag gissar att de redan har, jag har sett och upplevt barnet ifråga och gissar att hen har resurstimmar) dels för att jag vill veta om det ligger någon sanning i det Dorian säger eller om barnet fått en stämpel och Dorian bara bearbetar det han SER under dagarna och inte det han utsätts för för jag vill inte att barnet ska få dåligt rykte bland andra föräldrar. Jag kan såna här barn och ser inget problem med att de går i "vanlig" barngrupp.
 
Bara för att klargöra, Dorian förstod exakt systemet jag gav honom klartecken för. Ilkka kom precis hem och Dorian berättade till punkt och pricka hur han skulle göra nästa gång barnet på förskolan slog honom. Alltså, prata, stoppa, fröken, göra tillbaka.
 
Hur tänker ni kring det här?
 
Kärlek
 
Sabina
 

Käre svärfar

I tisdags kände sig Ilkkas pappa lite trött, inte som sig själv. Han åkte hem tidigt från jobbet efter instruktioner från sin fru och när hon väl kom hem var han knappt kontaktbar. Han åkte in akut i ambulans och igår kom beskedet: stroke. Han är förlamad på höger sida, framförallt i ansiktet och han har svårt att göra sig förstådd. Han ligger fortfarande kvar på Danderyds strokeavdelning men väntas få komma hem snart. Med lite träning hoppas han kunna bli helt återställd men vägen dit är osäker. Jag kan ingenting om stroke förutom att det sker i hjärnan och att förlamning är vanligt? Jag vet inte. Det kom som en chock och Ilkka har tagit det hårt, såklart.
 
Idag har vi skruttat runt hemma hela familjen. Ilkka är ledig och vi andra tog ledigt.
 
Ta hand om varandra!
 
Kärlek
 
Sabina

Bon Iver

Andra barn nynnar på Popular. Dorian nynnar på Skinny Love.

Vi är såklart vansinnigt nöjda.

#världensmestpretentiösafamilj

Kärlek

Sabina


Det är en fin dag för svartgula hjärtan

SÅ JÄVLA SKÖNT ATT KÖRA ÖVER KAXPELLARNA I DIF!
 
Så, nu är det sagt. Jag är ödmjuk när det gäller mitt engagemang men just idag var det så jävla skönt att få trycka till dem. 0-3 också, så det går inte att varken bestrida eller skylla på något. AIK är bättre än DIF och 1084 blev plötsligt 0.
 
Suck it!
 
Rant over.
 
Kärlek
 
Sabina

Tänker inte be om ursäkt för dåligt bloggande

Jag har annat för mig! Pga jobbar, har unge och hus osv. Nej men, allvarligt. Har inte hänt så mycket på senaste, allt lunkar på i trivsam takt. Det är höst, det blir mörkt tidigare och ljust senare. Man kan plocka svamp (andra, inte jag) och äntligetn njuta av lite frisk luft.
 
Vad gör ni andra? Nej men alltså jag vet att det är dötrist att läsa några oinspirerade rader men jag kanske återkommer med lite raljerande senare. Har funderat på att starta en ny kategori som heter Sabinas Övertygelser där jag skriver ner saker som jag är övertygad om. Vad sägs?
 
Kärlek
 
Sabina

Hej Chris Brown!

Gå och dö är du snäll //Alla i hela världen

RSS 2.0